10644 kom till start i Blodomloppet

Segraren Tony Berglund har ryckt ifrån övriga löpare.

Bröderna Niklas och Tony Berglund, från IFK Umeå. Tony t h vann nu på fina 33.26 och upprepade Niklas seger från 2012.

10644 kom till start – de var snabbast: “Jätteoväntat”
saxat ur Västerbottens-Kuriren den 28 maj

Tusentals personer begav sig ut i skogen – en Umeå-kille och en Öviks-tjej var snabbast.
– Jag försökte bara hålla jämt och bra tempo, säger Frida Aspnäs.

Frida Aspnäs från Örnsköldsvik var hemma och hälsade på föräldrarna. Under tisdagen åkte hon upp till Umeå för att springa Blodomloppet, och vann hela tävlingen.
– Kul, det var första gången jag sprang loppet. Jag visste inte hur banan gick eller något, men det var jätteroligt, säger hon.

Tvåa bland damerna kom landslagsåkaren i skidor, Linn Sömskar, som tränar för deltagande i en stafett.
– Jag ska springa för IFK Umeå i Indalsledenloppet, säger Sömskar som öppnar för fler lopp:
– Det var andra loppet i år. Vi får se om det blir Vårruset också.

Fyra i damloppet blev IFK Umeås Malin Skoog.