Halvmara i snöglopp
– saxat ur Västerbottens-Kuriren

Publicerad 5 maj 2012 kl 13.03 , Uppdaterad 6 maj 2012 kl 10.32

Vädret ställde till det ordentligt för de tappra som i dag gav sig ut på Vännäs halvmaraton.

Vännäs halvmara arrangerades under lördagen för 27:e gången. Tävlingen startar och går i mål vid Ica i centrala Vännäs, och först dit efter dryga 21 kilometer blev Kristoffer Österlund.
– Jag har aldrig sprungit Vännäs halvmara i snöslask, konstaterade en nöjd segrare efter att avstannande ha vunnit på tiden 1.11.27.
Tvåa blev träningskompisen Tobias Lustig som gick i mål dryga 20 sekunder efter segraren. Damernas halvmara vann Susanne Pettersson från Skellefteå.
Förutom halvmara tävlas det även i kvartsmara och kortare distanser. Damernas kvartsmara bjöd på ett bra startfält där Jenny Jansson slutligen fick se sig besegrad av Vilhelmina-löparen Emily Collinge som sprang in på 39 minuter och 38 sekunder. Tävlingen var hennes första i Sverige sedan flytten från Storbritannien.

225 deltagare fanns anmälda till start varav 68 stycken var efteranmälningar. Alla anmälda kom dock inte till start.