Tunnsått men tappert på terräng-DM i Vännäs
– saxat ur Västerbottens Folkblad den 21/9

-saxat ur Västerbottens Folkblad 21 september’

23 tappra kom till start totalt. I P12-klassen blev terräng-DM en ren hemmauppgörelse där Isak Stenvall spurtade ner kompisen Emrik Nordgren.

Tungsprunget terrängspår
DM lockade inte dec stora massorna Vännäs tungsprungna terrängspår i tisdags. Endast 23 startande fanns på plats fört kämpa om medaljerna. I 13-årsklassens 2 km  stod fyra stycken på startlinjen, killtrion Emrik Nordgren, Isak Stenvall och Albin Björnudd samt tjejen Saga Backeström. Saga gick ut hårt men kroknade i kampen mot killarna där Isak gick segrande ur striden på sluttiden 9.11, fem sekunder före Emrik.
– På längre sträckor brukar Emrik vara före mig, säger segraren från Vännäs snällt.
- Jag tror jag gick ut lite för hårt, säger Saga som normalt helst springer 400 och 800 meter i Umedalens klubbfärger.

Kristoffer och Malin i topp
Seniorklassen vann inte oväntat Kristoffer Österlund, IFK Umeå, på 15.01 och klubbkompisen Malin Skoog vann den två startande stora damklassen på 18.13. För Österkund väntar ”närmast” New York Marathon i november och för Skoog  15 kilometer i Lidingöloppet kommande helg.